FIck en bild skickad tidigare i veckan av Vickström! Visa sig att CH och Vickström bestämt sig för ett dags pass. Och som vanligt visar Vickström vart skåpet ska stå med en superb lookin fjällis på 8,44 kg. Det enda CH fick däremot var en huvudvärk of doom och satt mest halvdöd i sin stol vad jag förstod det som. Även 3 medlemmar har nu bokat ett vatten i Frankrike mot slutet av september, där det nu är full planering igång med vilka beten, krokar etc?

 

Efter många blankpass så släppte det äntligen. Från den 6:e-8:e satt jag mig själv i jakten på en karp. Denna gång var det inte storleken som var av betydelse utan mer en karp då jag blankat 4 pass i rad i 3 olika sjöar från skåne upp till Östhammar. Fram till natten till den 8:e hadde jag haft en pip och inte mer, nästan utan hopp försökte jag sova och efter ett tags film tittande på ipaden somna jag in. Klockan 3 på morgon hände det! Vaknade av det ljuva skriket från mitt höger larm. Dåsig försökte jag förgäves hitta både pannlampa och dragkedjan för att komma ut till det nu tystnande larmet. Fick tag i spöt och äntligen... böjet på spöet och gången talade rätt, äntligen en karp. Så efter en kort stund satt den i näckroserna utanför och med håven runt huvudet var det bara att traska ut i det ljummna vattnet och hämta sitt pris. Inte den största karpen men en vacker, fet fjällkarp som tyngde vågen till 7,34 kg iallafall. 1 timme senare stack ett till spö och gav mig en 2,5 kg sutare som bonus. Allt som allt ett par härliga dagar.

Mvh H-K

 

Kan bara berätta vagt om denna helg men medans jag och Andreas Holmberg blankade i Lilla sjö så passade Vickström och Ch på ett pass i kära Skantz. Ch satte sig djupt inne i Åsby viken och Vickström precis utanför viken. Kommer jag ihåg rätt så började det lugnt och drog sedan iväg och Vickström dominerade. 5 karpar landade samt en förlorad. På bilden kan man skåda till höger en spegel på 7,34 kg samt vänster en riktigt snygg tecknad karp. Men som sista fisk denna helg för grabbarna klev den så kallade Fransyskan på! Nytt PB för Vickström och placerar sig trea för största karp fångad i sverige för Hellkarpers (15,25kg). Ch däremot följde trenden jag och Holmberg haft ett tag nu å blanka. Stort grattis Vickström som får bjuda på bertzen vid nästa Hellkarpers möte!

Mvh H-K

 

Efter ett bra tags väntan pga av arbete innan semester tider så fick jag (Thomas) samt andreas holmberg äntligen ett par synkade dagar att fiska. Frågan att ställa, vart skulle vi doppa bullarna? Efter en stunds fundering så vart det att bila ner till skåne och fiska Lilla sjö. Efter en lång körning och ett snabb stopp vid vättern för glass och utsikt var vi äntligen på plats. Sjön kändes stekhet och vi scouta runt lite efter den "heta" platsen. Vi kom ner på en torsdag och åkte hem på söndagen totalt besegrad av lilla sjö. 3 braxar var allt vi fick men denna gång så ville det sig helt enkelt inte. Däremot hadde vi två medlemmar sittandes i Skantz där en av dessa hadde sitt bästa pass någonsin. Återkommer inom kort med en historia samt lite bilder av Vickströms nya PB.

Mvh H-K

Efter en trög start så small det äntligen på en firre. Hårt take och en kort men intensiv fight som slutade i en vadning för Andreas Holmberg. Det var inte Andreas största fisk men glädjen efter lite background check verkar tyda på att denna fisk inte blivigt fångad sen den vägde 4-5kg. I dagens läge vägde hon hela 13,1 kg. Många handskakningar delades ut och en överlycklig fångstman landade i en dvala där man bara kunde se anledningen till fiske! Glädje! 

Mvh H-K


 

Förmäskning ger resultat. Niclas Vikström smög iväg på en solo trip som han 2 dagar innan mäskat upp. Ovetande loggar man in på facebook där man möts av en bild på en vacker liten spegel på 6,16 kg. Vidare under dagen så landar det in 2 bilder till ifrån Vickström med en topp på 11,82 kg respektive 9,78 kg.  Vart så laddad att jag satt mig i bilen efter jobbet för att mäska upp 2 platser som jag och Holmberg kunde fiska på . Mäskade  ut 4-5 kg bullar då det visat sig högst effektivt i denna sjö. Återigen är det Andreas Holmberg som visar vart skåpet ska stå med två fina fiskar tagna. Störst toppade vågen på 9,75 kg följt av en till spegel på 8,62 kg. 

Mvh Thomas / H-K

Dom två gångna veckorna har varit bra för många av oss gällande fisket. 12 karpar har sammanlagt blivigt landade och i toppen hittar vi Henrik Eriksson med ett nytt personbästa på 14,9 kg (Stort grattis). Även Niclas Vickström landade en fin spegel på 11,82 kg i ett tidigare svårfiskat vatten, men trixet sitter nu och vi landade mer fisk på 2 pass en hela förra året. Även Kristian Larsson la bössan sin på hyllan en snabbis och grabba tag i spöna. Ett 2 dagars pass resulterade i ett nytt pb i svenska vatten som nu ligger på 9,09 kg (bild på inlägg).  Att tillägga så fångades denna fisk på en DD banana crustecan soakad i 10 år (pop-up) !!! Sammanlagda summan ligger nu på 14 landade karpar 2013 och ännu har vi 3 medlemmar som inte doppat spöna. Känslan säger att detta kan bli ett bra år med mkt öl och roliga fighter.

Mvh H-K  (resten av bilderna hittas under respektives fotoalbum)

 

Premiären för två medlemmar är nu över. Andreas Holmberg och mig själv (Thomas)! Det vart en två nätters med ljuvligt vår väder. Själv hadde jag mina nya shimano rullar med mig för första testet och ja måste säga att dom var ljuvliga, det lilla runnet man fick känna på (Super baitrunner XTR-RA 10000). Även Andreas har lagt till 3 nya rullar till det "svenska" karpfisket som han verkar vara riktigt nöjd med (Penn Slammer). Det slutade med en varsin karp iaf på estimerada 2-3 kilo. Men en karp är alltid en karp! Även under resans gång hadde vi många trevliga besökare vid vårat lilla camp. Måste även passa på att gratulera Joakim Eriksson som spenderade några timmar med oss och med ett halv taskigt knä. Dubbla pip och 2 långa haltningar till sina spön som befanns 60-70 meter bort resulterade med en fin karp. Så tills nästa gång, ha det gött och syns vid vattenkanten.

 

Mvh H-K

Våren närmar sig med stormsteg! snart är det dags att njuta av den varma vår solen gassandes i ansiktet i väntan på årets första skrik i larmen. Men innan detta är möjligt så kan jag passa på att berätta lite vad som gjorts i väntan på våren. Många av oss har tillbringat den tid vi haft över ute på isarna i jakt på en större gös. Resultaten visar sig bli Joel som kom ut på toppen med en värdig fisk på 6,78 kg följt av Thomas på 5,36 och Andreas på 5,12 kg.  Även Niclas landade en fin vintergädda på 10+. Resten av bilderna finns under övriga fiskebilder.

 

Mvh H-K.

Efter ett tag utan hemsida så är vi äntligen tillbaks. Hellkarpers är ett kompisgäng som delar ett gemensamt intresse! Det vill säga fiske. Denna sida är mest skapad för vårt intresse i karp fisket men vi alla fiskar en mängd olika arter utöver karp. Hellkarpers är skapat av  Kristian Larsson samt Andreas Holmberg.  Även med oss har vi Henrik, Joel, Foppa, Ch, Vickström samt mig själv (Thomas). Syftet med denna sida är att kunna dela med oss av våra resor runt om sverige och utomlands på jakten efter vackra karpar och trevliga stunder vid vatten kanterna. Skriv gärna i vår gästbok eller kasta ett mail vid frågor.

 

Mvh H-K.