Magiskt var ordet Vickström beskrev när jag fick ett samtal tidigare i veckan. Vickström fick lite tid över och bestämde sig att spendera tisdag till torsdag i bivvit. 3 botten beten och lite strö bullar senare va bara väntan kvar. Redan första natten kl. 1 vaknade Vickström av det bedårande tjutet från larmet, snabbt landades en spegel på 6,44 och fick säckas en stund i inväntan på morgon solen. Klockan 4 vaknar han av samma ljud och därefter säckas ännu en grann spegel på 9,78 som även den får säckas. Morgon gryr och foto sessionen kan börja, en morgon pigg dam promenerar förbi och ställer mer än gärna upp på uppgiften som fotograf. Fisken lyfts upp och i detta moment sticker ena spöet iväg! Stressen av 2 fiskar på land och ett spö som sprutar lina är nå helt nytt, men med is i magen så lyckas han även landa den 3dje fisken som kliver in på 10,1 kg. Dygn nummer 2 ger tyvärr ingen fisk men till min tro så njöt Vickström nog på endå. 

Bra fiskat Vickström! Mvh H-K

Onsdag 27/8 stack jag och Vickström iväg på en snabb tur till ett av våra närmre vatten för 2 dygn fiske. Ovanligheten ledde oss till en väldigt lätt åtkomlig plats runt sjön då vi inte kände ork att vandra allt för långt. Första natten resulterade i ett fantastiskt oljud av partande kvinnor i en frodig mängd med en medelålder på 103 som inte alls var blyga på att komma och surra med en smaskig cider i näven. Efter att klockan dock slagit 2-3 så somnade iaf jag och sov extremt djupt tills man vaknade av det enda ljudet man faktiskt tar sig ur sängen snabbare än ett barn på julafton. Grabbar tag i spöet och känner att en viss tyngd iaf finns i andra änden av spöt och kan nån minut efter landa denna underbara fjällis på 9,14kg. Samtidigt kände jag mig som en stjärna då gårdagens alla kvinnor nu hittat upp och startat sin dag med en cigg och kaffe precis bredvid mig och Vickström och snabbt så stod det 15 personer i en cirkel runt och inspekterade fisken. Därefter lämnade alla kvinnor sitt trevliga seminarie och med dom kom tystnaden både runtomkring oss och i våra larm.  Känns som kylan nu är ett faktum och med det kommer det kämpas för mer välgöda karpar och  det dröjer nog inte länge tills nästa uppdatering.

Mvh Thomas / H-K

Har nu gått en ofantligt lång tid sedan en uppdatering va på sin plats. Beror ej på att vi inte fiskat men snarare på trötthet ifrån oss. 2 veckor sedan fiskade Andreas och Thomas tillsammans och det resulterade i en fin spegel på 9,94kg. Under denna resa fick vi även uppleva mitt första "dubbel" run i svenskt vatten och allt som allt landades 4 karpar under dessa 2 dygn. Kommande tid kommer många av oss att ta all den tid vi har för att fiska på förhoppningsviss välgödda karpar och själklart kämpa efter fler av dessa underbara fiskar.

Mvh Thomas / H-K

SCC 2014... Andreas Holmberg med Thomas skulle göra ett tappert försök i årets SCC. Innan tävlingen så tänkte vi att vi börjar med att värma upp i Bollebygds lilla pärla Ballasjön. Anländer med fullsmetad bil på söndagen innan SCC och skaffar kort. Rör oss sedan ner till sjön för att scouta lite och träffar på en herre vars namn jag ej kan komma ihåg men han berättar att nu har det vart trögt fiske och runt 10 personer har blankat denna helg. Och det visade sig va trögt! Inte en fisk under dom 3 nätter vi spenderar vi sjön. Men som vi alla vet så låter sig en karpfiskare inte skrämmas över en blankning och istället känner vi oss rejält pumpade över kommande tävling i ett vatten där Andreas kört en gång och jag var oskuld. Vi fick välja peg redan som nummer 3/30 och hadde diskuterat tidigare om att norra delen ska vi vara. Fick en till synes fin peg med en väldigt trevlig markägare vid namn Jonas om jag inte missminner som även driver en blogg http://hugmow516.blogspot.se/. Dagarna går och vi mäskar på bra och verkligen ger allt men visar sig att fisken inte kommer in i våran vik. Kanske av den anledning av att vi stängt in oss lite och med bra många andra karpfiskare runt oss så kunde vi inte lura upp en enda fisk. Vinnarna satt lite nedanför oss och gjorde ett fantastiskt jobb med att landa 5 fiskar och tappat 2 om jag hört rätt. Med en sammanlagd vikt över 40 kg är det bara att lyfta på kepsen och gratulera Team TT och vi hoppas det går super under kommande WCC.

Mvh H-K

Vickström och jag (Thomas) var iväg för någon vecka sedan och körde en klassisk helg med goda hamburgare, Stanley Cup å karpande. Det vart en Oootroligt varm helg å man visste inte riktigt vart man skulle ta vägen. Gick inte vara i tältet eller ute i solen. Nästintill olidligt! Även karpen visade sig vara svår flörtade men slutade iaf med ett run på lördag morgon vid 5 och en fjällis på 7,5 synade håven. Lätt lycka infann sig och efter realese så roddades spöet om och ölen knäpptes. Knappa timmen går och vipps drar här samma spö iväg igen, denna gång med en lite mindre fjällis på ca 6kg. Därefter vart här inge mera fisk denna resa.

20/4 var det dags för premiär turen. Det vart en 5 dagars på den underbara skånska landsbygden. En lokal kille hadde snällt förmäskad och även försett oss med en båt. Vi började fiska på samma plats men kändes för tajt tyckte vi , så jag flyttade till ett swim lite längre bort (Thomas). Redan andra dagen fick Andreas ett run och snabbt upp med spöet å krokade fisken. Fisken kändes bättre och tog lina med långa lugna knyck samtidigt som den hadde en tendens att gå igenom bra med näckrosor. Andreas satt bra med press och 20 m ut så fanns här en liten vassrugg och klart som fan drog fisken av.. välvalda svärord och ett ursinnigt keps kast senare så la sig tystnaden och frågan varför man inte gjorde så, lr så mm snurra i Andreas huvud. Men men! Veckan gick och Andreas fick 2 chanser till som han tog tillvara på bästa sätt. Här chansades inget mer och båt andvändes vid dom 2 senare landningarna som resulterade i ett nytt "svenskt" personbästa för Andreas på fjällkarp på 12,6 kg.  Allt som allt vart det ett bra pass med ett underbart väder hela veckan. Nu skall det börja planeras inför SCC och vilka vatten man ska värma upp på innan.

Mvh H-K

Nytt år, nya förhoppningar!

Som vanligt så är väntan för lång men nu börjar äntligen solen värma på och meddelande om sjöar som öppnas och karp som kryssar börjar rulla in. Nya rullar, tält å den eviga frågan? Vilka boilies / Bete ska man köra på i år? Kul grej är att 2 av oss åker ner till scc å krigar. Nytt på hemsidan dock är flicken "videogalleri" som jag hoppas vi kan fylla genom årets gång med nå roliga klipp eller nån fantastisk fisk. Annars kommer det finnas en "säljes" flik mot årets slut där jag säljer mycket kamera utrustning för en billig peng.

Mvh H-K