Mardröms start deluxe börjar våran resa ner till karparnas mekka i Italien. Efter många tankar så bestämde vi oss för att ta färja ifrån Ystad till Polen och få 7 timmars sömn innan man reser vidare till Italien och Parco Del Brenta. Bokade och betalade färjan för både dit och hemvägen och allt verkade top notch. Tror vi båda var spända som fan och fick sammanlagt en timmes sömn var innan avresa ifrån Gävle. I god tid var vi framme vid färjan och Andreas avnjöt ett mål Donken innan vi skulle köra på färjan. Här börjar kruxet dock... Smart skallen (jag, Thomas) har ett pass som gått ut för en månad sedan och vi blir nekad å köra på färjan. Så vad gör man nu? Jo! det var bara att åka till Skurups flygplats och snällt betala 1000:- för ett provisoriskt pass och därefter bila hela vägen ner till Italien med 1 timmes sömn var i bagaget. Många timmar senare och mindre glada miner emot varandra (varade nästan 2 dagar) så var vi människor igen och kunde avnjuta en mer eller mindre perfekt resa med 11 fiskar över 20kg med en topp på 27,9 kg (Andreas på bild). Kolla gärna in fler bilder under "utomlands" fliken.

Mvh H-K

Lång tid sedans vi uppdaterat hemsidan men lite har iaf hänt under tiden.  I slutet på augusti bestämde sig Andreas samt hans flickvän Maria som visat ett stort intresse för karpfisket att åka till vårat kära skåne för en veckas njutning. Det vart en trög start och dagar gick utan en fisk (förutom nån slentrian braxen). Efter halva veckan var det utan tvekan dags att tänka till och flytta grejjorna. Flytten gav resultat och gav Andreas ett nytt pers på svensk fjällkarp (12,9). Men det skulle inte sluta här! Senare denna natt kunde även Maria få lyfta sin första karp någonsin på magiska 11,9 kg. En respektabel första fisk och många gratulationer från Hellkarpers. Nu är det bara några veckor kvar tills en resa för Andreas och Thomas till Italien och dom fantastiska fiskar som simmar i sjön Parco Del Brenta.

Mvh H-K

Olycklig resa slutade i enorm lycka! Jag och CH drog ännu en gång på ett pass neråt i vårt vackra land. Hört mycket gott om Northern baits och hadde bestämt mig för att testa en 5:a BnB från Metebolaget. Måste säga att lukten från dessa var riktigt bra men betena var så mjuka att jag inte ens kunde kasta 30 meter ut med kaströr. Fick börja resan med att koka 5 kg boilies i ett storm kök för att ens kunna få ut dom 50-60 meter. Varpå det visa sig att Ch gått till bilen dag 2 för att test starta den då den påvisat lite strul tidigare dagar.. Mycket riktigt! Bilen är död. Denna resa kunde inte börja bättre... Men endast genom några tjut i larmen kunde denna resa visa sig lyckad och problem med bil och boilie existerande inte längre. Karpen som landades vägde in på 14.45 kg och visade sig va ett sjörekord med hela 15 gram. Men ett nytt personbästa för mig och med trevligt folk runt sjön kunde bilen startas och ta oss hem i slutändan. Även en mindre spegel på ca 9 kg landades. 

Mvh Thomas / H-K 

Har vart en seg början för hela Hellkarpers detta år med mycket jobb å personliga svårigheter som gjort det svårt att komma iväg. Efter en lång tid så kunde jag "Thomas" och CH Ivarsson äntligen synka en ledighet och vi var inte sena alls att utnyttja den och begav oss emot stockholm och en sjö jag gillar extremt samt att CH aldrig fiskat här. Väl nere vid sjön så fann vi våra platser och satt igång och rigga. För mig personligen skulle det bli 3 långa dagar utan ett enda pip i larmen, men CH däremot kunde öppna hans första fisk för året på stadiga 10,2kg. Under väntan på vägning så drar även spö nummer 2 iväg för CH, denna gång en mer bestämd fisk som tjafsa en hel del igenom näckrosor å nate. Väl utanför allt bök så fick inte CH ta en meter utan fisken bestämde sig starkt att gå i båge in emot land där vi vet att mycket bråte finns och mycket riktigt gåt fisken fast. Jag hoppar i å vadar ut för att försöka landa fisken men visar sig att den tyvärr lämnat oss kvar med en krokad gren. Surt! men det vart iaf en fin fisk som gav oss båda ett leende.

Mvh H-K 

Första passet för i år är avklarat. Vi bestämde oss för ett relativt lokalt vatten där vi lagt tid att bepröva sjön och dess bestånd av karp. För att säkra att riggarna fiskade släppade vi med oss båt då botten på sjön är i stort sett botenlös. Dom 2 nätterna vi låg vi sjön så var det enda pipen dom långt nackade svanarna som skapade våra pip, men på morgon av hemresans dag så drog mitt spö iväg med full fart. Riggen som lura på denna magnifika karp var en chod med en pineapple pop up från Northern special. Denna fisk har vi tyvärr dock tagit en gång tidigare så inte nån ny individ för denna sjö men dock visar det en fantastisk möjlighet för sjön då fisken från tidigare fångst har ökat 1,27 kg på ganska precis ett år. Fisken vid fångt tillfällle vägde nu in på 9,41 kg (även döpt från förra fångstman till Satan). Lyckat fiske denna gång och våra rekommendationer till klubben som bedriver detta vatten ska lämnas för att förhoppningsvis skapa ett fantastiskt framtida karpvatten.

Mvh H-K

Ett nytt år har anlänt och väntan på vår värme är oändligt lång. Men självklart så måste beroendet mättas med ett spö i näven. Denna vinter har det lagts en del tid på ismetet men utan nått imponerande resultat dock. Gösarna gömmer sig och sniporna staplas upp. Haft 3 veckor i Thailand dock där jag lagt till 8 nya arter i cvet. Bland annat fångades 2 st Arapaimer, en fisk med otrolig kraft! Jag rekommenderar starkt att prova på sötvatten fiske om du kommer till Thailand. Jag fiskade på EFT, beläget i Ao Nang utanför Phuket. Fantastiska vyer med en otroligt välfylld pöl av både inhemska arter så som stora fiskar från världens alla hörn.

Passat på under lågsäsongen att fylla på vårat lager med beten. Lite surfande efter förorder erbjudanden så måste ja säga att Karpfiskebutiken.se även detta år står sig högt över resten. Beställde 80kg feeding bullar som ska andvändas till eget projekt för oss i Hellkarpers. Har ni missat denna butik så klicka på  länken över och scrolla igenom deras sortiment av mycket prisvärda produkter.