Jag och sonen Alfred (6år) bestämde oss för att prova grånssjön. 2 nätters fiske var inplanerat. Vi kom fram till sjön vid 15 tiden på tisdagen.
Vid 16 var all packning nere på flotten och förberedelsena för fisket kunde börja. Vi började med att känna av botten med ett sänke, för att få en bild av hur botten såg ut. Hård och fin botten överallt efter den kant som jag tänkte lägga alla 3 spöna på. Efter mäskning och utläggning var det bara att börja vänta och spana efter aktivitet. En svag dragning i högerspöt med en trasslad rigg som resultat var det enda som hände den första kvällen. Dag 2 började med lite rullningar på vänsterspöt. så förväntningarna var på topp, men inget hände på hela dagen. Efter att ha mäskat på lite mer och bytt till nya färska beten, bytte från boilies till tigernöt med plastmajs på vänsterspöt, var det bara att hoppas på ett napp sista natten... 03:30 vaknar jag av att ett larm tjuter, ut ur bivvyt fort som tusan och ser att det är vänsterspöt. Jag krokar upp och känner att den gått in i näckisarna, men som tur är kommer den ut snällt. Det känns som en liten fisk som bara följer med. Håven ligger i vattnet och när fisken glider in ser jag att den är grov över ryggen, när den sen lägger sig på sidan ser jag att den är stor. Jag krokar av den i håven och när jag lyfter upp den känner jag att det här är tungt, jag är lite skakig på hand när jag lyfter vågen. Det första jag ser är siffran 11 och förstår att det är nytt pb och dessutom sjörekord. Sedan ser jag siffrorna 810 och utbrister i ett glädjevrål som säkert hördes över hela Gagnef. Jag bukar avrunda gram nedåt så det fick bli ett nytt pb på 11800g.
Inget mer hände under morgonen och förmiddagen, men jag var nöjd ändå. Hoppas på att få tid snart för ett nytt pass i Gråns.

Kristian Larsson

Jag och Adde fick lös några dagar i Juni och körde ner till det fantastiska Skåne. Vi anlände 5 på morgon och var helt slut efter körningen men ack så peppade på att komma igång. Vårat hem dessa 4 dagar blev Dalsjön i Bjärnum. Varit här förr ett par ggr och måste säga det är en fantastisk sjö med många fina fiskar på 10+. 2 fiskar vart landade denna gång samt en boom. Fisken på bilden var den största resan bjöd på och vägde 10,58kg! även en på 8,8 synade håvnätet innan det var dags att vända om till den härliga vardagen bestående av jobb och mera jobb. 

Mvh H-K

Ny Säsong! Dock segstartat för samtliga gällande karp men både sarv och vimma har tagits på reg vikter. Vi har dock kommit iväg på iaf 2 pass och landat 4 karpar. Men som det ser ut just nu kommer vi ge oss ut på vägen om några dagar för en mer seriös session. Vi hoppas ni andra haft en mer produktiv start på året och så syns vi kanske vid nå vattenhål.

Mvh H-K

NYHET!

Vi skulle vilja passa på att välkommna lite nytt blod till Hellkarpers pöjkarna. En ung men driven pöjk vid namn Filip Dorsén. Vi hoppas kunna följa Filip med stor framgång och även får man hoppas han kan sätta lite fart på gubbarna så vi inte blir för bekväma.

Välkommen Filip