Domaine de Brocard 2013

Efter många månaders snack var det äntligen dags att boka en Frankrike resa. 4 personer skulle delta men slutade i ett avhopp och lämnade Thomas, Holmberg samt Henke. Destinationen var Domaine De Brocard i norra Frankrike. Vi bokade den mindre sjön av dom 2 komplexet erbjuder och börjar tänka på bil, beten mm. Efter några dagar så får Henke ett mail där det framgår att ett av våra 2 swim har blivigt dubbel bokat. Besvikelse och stress startar i våran lilla grupp. Vart ska vi åka? vilka sjöar välkommnar 3 st fiskare utan att behöva betala fullt pris för 2 swim? (2 per swim minimum oftast). Vi kallar till kris möte och personligen känner jag att detta skiter sig. Men 7 timmar senare så vart det den större sjön som kunde erbjuda oss ett swim med dom kriterier vi hadde (Kan säga att vi kolla bra mycket alt. men mesta var bokat så här sent på året). Nu var det iaf klart om destination och tillbaks till tänkandet gällande transport samt beten mm. Jag och Andreas gjorde en hel satsning på Gulps Boilies samt etc partiklar och tigernötter medans Henke gav sig på "krillers" ifrån Northern Baits. Transporten briljerade Andreas med och fixade ett lyxåk för överenskomliga slantar och Henke hadde bra koll på resvägen. Ca 23 timmar senare den 28:e Sep var vi äntligen vid sjön som vi skulle spendera närmaste veckan. Ivriga som små barn riggades allt upp och vadare åkte på. Dom gamla vapendragarna Holmberg och Henke spenderade veckan på swim nr 10 och jag själv myste upp på 9:an.

Tyvärr har jag vart så slö med att uppdatera sidan så jag har nu glömt det mesta gällande vilka dagar vi fick fisk etc. Men en sak vet jag, fisken stod och tryckte inne i gluggen imellan 12:an och 10:an hela veckan. Dvs säga att 6 dygn resulterade i en förlorad fisk samt en mal på 19kg på swim nr 9. Men glad lär jag vara. det fanns bra många som nollade denna vecka. På det vänstra sidan av swim 10 satt iaf Holmberg och hadde möjligheten att vandra in sina beten vid fisken. Andreas landade 7 fiskar totalt tror jag. Henke nötte hårt rakt ut på ön emot swim 6 och fick till sist utdelning emot slutet av veckan och stannade på 4 karp. Jag själv kunde till slut landa en karp tack vara Andreas stora hjärta som gav mig en plats på hans swim sista natten. Detta var min första resa till Frankrike och absolut inte den sista. Holmberg landade resans största. 17.4kg spegel samt ett nytt pb på fjällis 16+. Följande kommer bilderna på dom fiskar vi fått denna vecka.

Sista natten levererade dock absolut mest fisk och 1 vecka till hadde kunnat gjort underverk men men... istället fick vi ett otroligt regnväder från natten tills vi var tvunga att packa ihop för en mindre rolig hemfärd. 23 timmar senare, polis stopp och hemskt trött var vi hemma. Upplevelsen var dock bland det bästa jag gjort. Lugnet, ölen och omgivningen är fantastisk. Jag hoppas det blir en ny resa nästa år. Frågan är bara vart den bär iväg och vilken art som ska fiskas? karp är jue det primära men det finns sug efter andra arter i gruppen. VI får väll vänta å se vad som händer.

Mvh / Hellkarpers